Mój chłopak nigdy nie lubił się nudzić. Wracaliśmy z zajęć i kombinował, co możemy robić, jak zarobić i spędzić wolny czas jak najbardziej produktywnie. Któregoś dnia totalnie mnie zaskoczył. Stwierdził, że zdecydował się otworzyć własny biznes gastronomiczny i zaczyna już od przyszłego tygodnia wszystko ustalać.
Przygoda z własnym food truckiem
Jego planem był food truck w Toruniu, ponieważ jest to obecnie bardzo dochodowy biznes. Nie trzeba wynajmować lokalu, wystarczy własne auto i wtedy koszt jest niższy. Niestety, nie mieliśmy jeszcze auta. Trzeba było jakiegoś poszukać i odpowiednio przygotować, zarejestrować spółkę i uzyskać wszelkie niezbędne zgody do pracy w gastronomii. Pomijając już wszystkie szczegóły związane z załatwianiem, po jakimś czasie w końcu mu się udało. Nauczył się robić burgery u szefa kuchni znanej restauracji. Wiele osób uwielbia jeść burgery amerykańskie, które różnią się bardzo od zwykłych hamburgerów. Przede wszystkim mają inaczej przyprawiane i przygotowywane mięso lepszej jakości. Zawsze rano trzeba było przygotować odpowiednie porcje mięsa na kotlety i sprawdzić, czy są wszystkie produkty potrzebne do pracy. Pomagałam mu w prowadzeniu trucka i szczerze mówiąc, bardzo mi się to spodobało. Praca przy czymś własnym jest niezwykle podbudowująca. Nasze burgery bardzo szybko stały się uwielbiane przez ludzi. Wracali po kolejnego burgera, mówiąc, że tak im smakował. To pewnie zasługa naszych tajemnych przypraw.
Szybko udało nam się wszystko rozwinąć. Najważniejsze, że ludziom smakuje to, co przygotowujemy. Wkładamy całe serce w przygotowywanie potraw i cieszymy się, gdy słyszymy pochwalne słowa. Właśnie o to chodziło, żeby ludzie byli zachwyceni i chętnie do nas wracali po więcej. Niedługo wprowadzimy nowe rodzaje burgerów.